Враца ще бъде една от конфликтните точки при задаващата се коалиция между Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България- Обединение (ДБ).

Предстои днес или утре коалицията да стане официален факт, разбра “Зов нюз” от свои източници.

Спринтът към листата на новата коалиция  събуди спящото лято в града под Околчица.

На стартовата линия вече се подреждат желаещите първото място, което ще им осигури път към депутатската банка.

В оспорван сблъсък за водач ще се впуснат вечният кандидат Владислава Лакова и досегашните депутати Деница Симеонова и Георги Георгиев, който в последните седмици направи всичко възможно да покаже лоялност към ПП.

Да припомним кой кой е:

Никой не може да си спомни и да изброи колко пъти е била кандидат за народен представител Владислава Лакова. Въпреки това тя не отстъпва първото място в листите, независимо дали изборите са за народни или местни представители и независимо в какъв коалиционен формат участва. 

Деница Симеонова “изгря” на политическата сцена наскоро и поради тази причина няма човек, който да каже нещо добро или лошо за нея. Тя доби популярност с това, че роди крилатия прякор на доскорошния министър- председател – “просто Киро”.

Появилият се сякаш от нищото Георги Георгиев е един от шестимата отцепници от ИТН, заради чиито амбиции  отиваме отново на избори. Това се случи след като беше развалено крехкото коалиционно мнозинство в парламента.  Предстои да стане ясно чии интереси обслужва Георгиев, който за няколко месеца се превърна в политически хамелеон в стремежа си да оглави Регионалното министерство.

Не бива да се подценява и желанието на досегашния областен управител Стефан Красимиров, който в последния месец упорито си търси  “ракета носител” за властовите си амбиции и поради тази причина направи няколко совалки с различни политически субекти (стари и новосформирани), които не останаха скрити от обществеността.

Източниците на “Зов нюз” твърдят, че при тази ситуация водачът на листата на новата коалиция за Враца има голяма вероятност да бъде доведен отвън, с което ще бъде туширан конфликтът. 

Профилът на някои от посочените кандидати обаче говори, че те не са особено лоялни на партиите,  когато личните им амбиции не са уважени.

Също така в листата на бъдещата формация ще се подредят и известни местни амбициозни “общественици”, които са познати с това, че имат мнение по всички въпроси.

Част от тях за всеки случай се предлагат и в други листи, за да вдигнат цената си.

По всичко личи, че борбата за първите места в листите на политическите формации ще направи края на лятото повече от забавен. По-важно е обаче дали изобщо ще излезе да гласува отегченият от всичко това избирател.