За първи път от 1989 г. БСП няма да има депутат от Видинския избирателен район в българския парламент.След парламентарния вот от Видинския избирателен район в 48-то Народно събрание влизат четирима депутати – Росица Любенова Кирова( ГЕРБ-СДС), Иво Георгиев Атанасов („Продължаваме Промяната“), Димитър Иванов Аврамов (ДПС) и Любен Иванов Иванов (“Демократична България-Обединение” ).

Водачът на листата във Видин от ГЕРБ-СДС Росица Кирова отново е депутат в следващия парламент. Тя беше народен представител и в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание. Заместник-председател е на 46-я и 47-я парламент на България. Родена през 1970 г., семейна с две деца. Има висше образование от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” с магистратура по филология и професионална квалификация като учител по английски език, както и следдипломна квалификация от Техническия университет в София по„Маркетинг и бизнес”, специалност „Мениджмънт”. От 2005 г. е изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Дунавски Драгажен Флот – Видин.През 2015 г. основава гражданско обединение “Единни за промяна”, на което е председател и до днес.

Иво Георгиев Атанасов, водач на листата на “Продължаваме Промяната” (ПП), е другият депутат,

избран от Видин. Той е роден на 29 май 1965 г. по професия е юрист. Атанасов беше депутат от “Има такъв народ” в 45-я, 46-я и 47-я парламент, но влезе в листата на ПП, след като напусна ИТН.

Димитър Иванов Аврамов е третият депутат, който влиза от 5-МИР -Видин в 48-то НС. Той бе втори в листата на ДПС във Видин и първи в кандидат- депутатската листа в Монтана. Водачът на видинската листа Станислав Анастасов влиза в 48-то НС от Ловеч и на негово място от Видин влиза Димитър Аврамов. Той е роден на 19 октомври 1977 г. в Монтана, семеен, с две деца и собствен бизнес. Депутат от ДПС от Монтана в 41-то, 44-то,45-то, 46-то и 47-то НС

Четвъртият депутат, който влиза в 48-то НС от 5- МИР, е адвокатът Любен Иванов Иванов („Демократична България – Обединение). Роден е на 3 януари 1979 г. във Видин. Завършил СУ „Св. Климент Охридски “,специалност „Право“. От 2003 г. e адвокат към Адвокатска колегия – Видин. Депутат в 46-то НС и бивш областен управител на Видин. Семеен, с едно дете.

БТА