Старши инспектор Янко Харалампиев е докладван, заради отправени закани, обиди и заплахи, от екипа на „ОДПКПД“ в сектор „Пътна Полиция“, за който той самият отговаря.

Десет от дванадесетте униформени са се подписали под докладната записка до директора на ОДМВР Янко Янколов, който ще трябва да взима решение, как да процедира с поредния  издънил се негов служител.

Харалампиев дори си е позволил да ругае полицаите, като ги нарича “олигофрени”, “малоумници” и “извейници”.

Причина за хистерията на старшия инспектор била образувана срещу него проверка.

Кроткият и добре образован наглед мъж, обаче така побеснял, че освен обидите срещу колегите си, си позволил да заплаши, че ще “запали КАТ от четирите страни”.

Харалампиев дори казал, че ще вкара медии (само можем да гадаем кои) в сектора и ще го “затрие”, той  се заканил също  да “оправи всичките” си колеги, а тези, които не успее – да ги уволни.

Униформените сочат още, че подобно поведение от страна на техния ръководител не е единичен случай.

Янко Харалампиев често нагнетявал напрежение и нарушавал работния климат в групата, за която отговаря.

Това е поредната структура на МВР-Враца, която се тресе от скандали.

Припомняме, че проблеми заради упражнено насилие от група празнуващи полицаи върху беззащитна жена, ще има шефът на Районното във Враца и други негови колеги.

Проверки с неизвестен край има и срещу други ръководни кадри, а началникът на РУ-Козлодуй напусна поста и системата тази седмица.

Проверката срещу Янколов е покрита засега.

Макар че е приключила в срок, все още не знаем началникът на местната Областна дирекция вършил ли е нарушения или напротив.

Наскоро той направи една година на ветровитото място.