Всички ученици в област Враца ще учат присъствено от понеделник, 28 февруари т.г.

Директорът на РЗИ-Враца отмени ограниченията заради подобряващата си ситуация с разпространението на  COVID-19.

Съгласно заповедта учениците ще бъдат изследвани веднъж седмично с бързи антигенни тестове. Такива тестове ще се правят и на педагогическия и непедагогическия персонал, който участва в провеждане на присъственото обучение, с изключение на тези, които разполагат с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.

Задължително е класните стаи да се проветряват редовно, на всеки час, да се прави дезинфекция на помещенията. Носенето на защитни маски и хигиената на ръцете за учениците, преподавателите и помощния персонал също остава изключително важно.

Продължава провеждането на граничен здравен контрол на ГКПП„Фериботен комплекс“АД – гр. Оряхово и прилагане на здравни изисквания за влизане в страната, съобразно цветовите зони на риск (зелена, оранжева, червена, тъмно червена).

генерал агрохимикали

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната обстановка на територията на област Враца или при промени в мерките, наложени със Заповед № РД-01-973/26.11.2021 г., изм. и доп. със Заповед № РД-01-991/О1.12.2О21 г., Заповед № РД-01-88/15.02.2022 г. и Заповед № РД-01-103/22.02.2022 г.

С целия текст на заповедта може да се запознаете ТУК.