Историята с бракуваните тонер касети заприлича на международен сериал с “неизвестен” сценарист.

В следващия епизод се очаква тоновете бракувани тонер касети, които бяха складирани на незаконна площадка във Враца от нелицензираната фирма “Рецикла”, да бъдат върнати в Италия.

Това е най-новата версия, която “Зов нюз” разбра от свои източници. Според техния разказ фирмата “Еко Ре”, чийто управител твърдеше, че няма нищо общо с италианския боклук е търсила помощ за превоза на отпадъците обратно към Италия.  Те твърдят още, че “италианецът е казал, че ще си ги вземе”.

Припомняме, че собственикът на площадката още преди година съобщи за медията ни, че договорът за наем е сключен именно с “Еко Ре”. Още тогава, репортер на “Зов нюз” разговаря със собственика на цитираната фирма, който отрече да има нещо общо с тоновете бракувани тонер касети, но по-късно РИОСВ-Враца му наложи глоба точно заради тях.

Припомняме, че “Еко Ре” нашумя и с нерегламентираното складиране на боклуци на територията на бившето „КЦХ-Мизия“.  След сигнал и извършена проверка 400 тона балиран полиетилен бе преместен на съхранение на закрито.

Припомняме, че този боклук бе  складиран в Мизия от площадка край „Топлофикация-Перник“, която вероятно е консултирана от Ковачки.

Гърция или Италия? Към кое от двете места ще отпътуват тонер касетите вече няма значение. Значение има това, че вече повече от година тоновете италиански боклук доказват нежеланието или “безсилието” на прокуратурата и еко министерството за реакция към “Еко Ре” и “Рецикла”,  складирали незаконно тонове отпадък във Враца.