На официална церемония, 140 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха дипломи за завършено средно образование.

Директорът на гимназията – Татяна Василева благодари на педагогическия колектив и учениците за високите успехи.

„Изпращаме зрелостниците от Випуск 2022 година. Едно училище, това са неговите ученици. Образованието винаги е било в центъра на ценностната система на българския народ. Ние от нашата гимназия имаме самочувствие на образователна институция, заслужила своя авторитет, благодарение на успехите на своите ученици и учители. Гимназията отдавна се е превърнала в своеобразна емблема на област Враца, защото са многобройни постиженията на нейните възпитаници, както в науката, така и в изкуствата, спорта и извънкласните дейности. Амбицията, талантът и постоянството в работата и в обучението лежат в основата на отвоюваните постижения, с които всички ние се гордеем и благодарим“, заяви още тя.

С отлична диплома завършват 111 зрелостници, като от тях 33 са с успех 6.00, а 34 – с успех над 5.90.

На държавните зрелостни изпити има 9 пълни шестици – 5 по математика, 2 по английски език и 2 по български език и литература.

Средният успех по класове е както следва: 12а- 5.93, 12б- 5.62, 12в-5.75, 12г- 5.63, 12д- 5.82, 12е- 5.46

Кметът Калин Каменов поздрави зрелостниците и им пожела да не се отказват пред трудностите.

„Продължете своето образование и с натрупаните знания направете така, че нашият град да продължи да се развива“ – каза още Каменов и връчи почетни плакети на най-изявените ученици.

На събитието присъстваха още: представители на училищното настоятелство и обществения съвет, експерти от РУО – Враца, ученици и родители.