Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток.
Жълт код за значителни валежи е обявен за част от страната, включително за трите северозападни области Видин, Враца и Монтана. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ на места количествата дъжд ще достигат 20-35 мм.
Валежите ще започнат след обяд и до вечерта ще обхванат цялата страна, като на места в Западна България и планинските райони количествата ще са значителни. На запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу събота в планинските райони от Западна България дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток.
Над планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, над около 2000 метра – сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°, но привечер бързо ще се понижат и през нощта срещу събота в планините от западната половина на страната дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици, прогнозират още от НИМХ.