Неделният ден ще започне с разкъсана облачност, която в следобедните часове около планините ще прерасне в купесто-дъждовна и там ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са явленията в Южна България.

Максималните температури ще се понижат и ще са между 22-23°С в западните райони, в останалата част – до 27-29°С., сочи прогнозата на meteobalkans.com.

Времето по Черноморието

генерал агрохимикали

През нощта край морето ще има разкъсана облачност, а през деня тя ще е променлива. Следобед по северното Черноморие се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода – 24°-26°.

Времето в София

През нощта срещу неделя облачността постепенно ще се разкъсва, но ще остане хладно за сезона. Минималните стойности ще са между 14-15°С. През деня ще е с разкъсана облачност, но валежи са малко вероятни. Максималните температури в столицата ще са между 23-24°С.

Времето в планините

няма да е подходящо за туризъм. Остава хладно, а следобед – и с валежи.

Денят ще започне с разкъсана облачност, която след обяд ще премине в купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми. Валежите над 1300-1500 метра ще са съпроводени и от суграшица. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и още ще застудява. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Времето на Балканите

Под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт времето на нашия полуостров ще е облачно и студено, а на много места ще превали и прегърми. Очакваме значителни по количества валежи над Северна Македония, Гърция и Родопите. Температурите ще се понижат и ще са по-ниски от обичайните за юли.