През нощта срещу неделя над Западна и Централна България облачността ще се увеличи, ще е предимно средна и висока и до сутринта са възможни валежи от дъжд над крайните западни и северозападни райони от страната, сочи прогнозата на meteobalkans.

Вятърът от северозапад ще се усили до умерен, а в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма – до силен. Очакваните пориви ще са между 50-65 км в час.

Минималните температури ще се повишат и ще са между 13° и 14°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Дунавската равнина и района на Сандански – до 14-15°С.

генерал агрохимикали

През деня времето ще е с разкъсана, предимно средна и висока облачност и на отделни места в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици. Гръмотевични бури са възможни и над Североизточна България.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм, но само до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Денят по Черноморието ще започне с разкъсана висока облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха – 25°-27°. Температурата на морската вода – 15°-17°.

В сутрешните часове в неделя нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.