Студен атмосферен фронт понижава температурите

Започналите валежи от северозапад ще обхванат почти цялата страна. Те ще са проливни по характер, придружени от гръмотевици, като на места ще са значителни и с градушки.

Подобряване на времето се очаква над Северна България, а облачността там ще започне да се разкъсва, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Минималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между 13° и 18°С. Най-високи ще са те в Дунавската равнина и района на Сандански – до 15-18°С.

генерал агрохимикали

Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще са от 15-16° на места в Североизточна България, а най-топло – до 24-25°, в Горнотракийската низина, но с тенденция до края на деня да се понижат.

Времето в планините няма да е подходящо за туризъм и зимни спортове. През деня ще е облачно и дъждовно, а в следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите чувствително ще се понижат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 5°. Над 2200-2300 метра валежите ще са от сняг.

Денят по Черноморието ще започне с облачно време, като на много места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него ще застудява. Температурите ще се понижават ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода – 15-16°