Театралните награди “Аскеер” бяха връчени за 33-ти път снощи. За цялостен принос към театралното изкуство беше отличен актьорът Руси Чанев, а с почетна статуетка си тръгна актрисата Мимоза Базова. Театралните отличия се връчват по традиция на 24 май в театър “Българска армия”.

Награди бяха раздадени в 11 категории. Мария Стефанова грабна “Аскеер” за водеща женска роля за образа и на розовата дама в “Оскар и розовата дама” в “Театър 199”. При мъжете отличието взе Константин Соколов за ролята му на Петър в “Ботушът” във варненския театър. За режисура “Аскеер”-ът отиде при Веселка Кунчева за постановката преображението в благоевградския театър.

А за най добро представление беше отличено “Красива птичка с цвят зелен” в старозагорския театър. С почетен “Аскеер” си тръгна актрисата Мимоза Базова.

“Очаква ви прекрасен живот – жесток и безмилостен. Бъдете във всеки момент, във всяко изречено от вас на сцената слово, на страната на прекрасния занаят срещу посредствеността”, каза Мимоза Бозова.

Руси Чанев взе “Аскеер” за цялостен принос. Той не беше в залата, за да си получи наградата, но беше записал стихотворение.

Вечерта мина под мотото “Театрална суматоха” по повод 95 години от рождението на Йордан Радичков.