Врачанският винен бранд Ponte Dio ще представи впечатляваща селекция на предстоящото 12-о издание на Балканския винен фестивал 2023г.

Тази година производителите на невероятното Шардоне барел и Врачански мискет се целят в златния трофей.

Припомняме, че в 11-то издание на най-престижния винен фестивал именно тези две вина на  Ponte Dio спечелиха сребърни медали и впечатлиха посетителите на събитието, на което бяха представени над 70 производители от Балканите.

Отзивите за врачанския бранд Ponte Dio бяха повече от отлични, а селекцията му бе една от най-добрите на фестивала.

„Тазгодишните Розе и Врачански мискет са повече от разкошни и изключително подходящи за днешния голям празник-Гергьовден.

Използвам възможността да поздравя всички именици и да им пожелая здраве и благоденствие! А на военнослужещите – нека Свети Георги ги закрилия! На колегите животновъди желая да имат здрава и успешна година!

Относно фестивала Balkans International Wine Competition за Ponte Dio е чест миналогодишното сребро. Това ни амбицира и тазгодишните вина, които ще участват в конкурса са наистина емблематични.

Причината за това се крие във всеотдайната работа на целия екип и аз им благодаря, че влагат сърце и душа в създаването на нашите вина“, каза за „Зов нюз“  Младен Цолов.

THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION е първият по рода си форум, насочен към вината на Балканите. Провеждан ежегодно в София, като естествен център на Балканския полуостров, той има за цел да фокусира вниманието на световната винена общност към този интересен и самобитен регион. В конкурса и тази година ще участват винопроизводители от всички балкански страни.

Балканският Международен Винен Конкурс 2023 стартира от 1-3 юни в Бистрица-Насауд, Трансилвания, Румъния, а от 15 до 17 юни, 2023,  София ще е домакин на голямото събитие.