Колата с плевенска регистрация, която бе заснета да се движи по пешеходната зона във Враца до паметника на св. Софроний Врачански е на дългогодишен автомобилен инструктор.

Това съобщиха източници на “Зов нюз”, пожелали анонимност. Инструкторът е родом от Враца, но в момента живее в с. Косталево с брат си, твърдят още източниците ни, като са категорични, че мъжът познава града изключително добре.
Неговото име преди години е забъркано в схема с регистрация на хора с турски имена в селото, които да могат да участват в гласуването за местните избори.
Скандалът с регистрациите е от преди седем години, когато списъците в селото се пълнят с турски имена, които местните никога не са чували.
Едната от къщите е на ул. “Георги Димитров”, където живее възрастна жена. Човекът, който ги е довел е казал, че хората са регистрирани само за месец, за да вземат книжки за водачи на МПС. На адреса е регистрирана жена с турското име Лютвие. Друг от адресите е ул. “Синчец” 12, където се е регистрирала Гюне, която също фигурира в изборните списъци.

“Зов нюз” се надява полицията и прокуратурата да се самосезират и да извършат проверка по случая, както и да разберат дали в селото има новорегистрирани желаещи да гласуват за предстоящите избори …