Във Враца ще има Северозападен университет,

заявиха при откриването на кампанията си в града от “Продължаваме Промяната”.

Съпредседателят и бивш премиер Кирил Петков и бившият министър на образованието Николай Денков присъстваха на събитието.

„Преди около една година, заедно с шестима души стартирахме „Продължаваме Промяната“, защото искаме да изградим една България, в която да бъдем горди, че живеем.

За само седем месеца направихме първите стъпки. Показахме, че когато милиардите се харчат за социални и икономически мерки, а не се раздават на няколко компании, а оттам в кюлчета и чекмеджета, всички ние бихме могли да живеем по-добре.

Направихме стъпки и за развитие на бизнес средата.

Видя се, че когато държавата не се използва като бухалка, бизнесът може да работи спокойно и може да се развива. Знаем, че имаме още много работа и сме готови да я довършим.

Първи стъпки за развитието на Врачанския регион направихме с проекта за Северозападен университет.

Така ще може младите хора на Враца да останат в града и да се развиват тук, да създават бизнеси и да работят в местната бизнес среда.

Насочихме 50% от финансирането по Плана за възстановяване и устойчивост към Северна България, за да намалим неравенствата между севера и юга. Договорихме с румънската страна и започнахме проектиране на дългочакания мост при Оряхово.

Също така работихме активно и против злоупотребите с пътищата, за да може най-после дългоочакваният път Ботевград-Враца-Видин да бъде довършен.

Въпреки всичко свършено, ние отново сме пред избор. Трябва да изберем дали да продължим напред към Европа и към европейските ценности с един достоен, спокоен живот в една справедлива България или да се върнем назад.

Там където се раздаваха пари на няколко компании и нашите данъци бяха откраднати. Аз лично съм направила своя избор и вярвам, че мога да живея в една България с добро образование, където възрастните хора живеят достойно и където младите семейства са подкрепени.

Направихме първите стъпки и днес сме тук пред вас с цялата листа на „Продължаваме Промяната“-Враца“, за да довършим започнатото.“

Това каза водачът на листата за Врачанския регион маг.инж. Деница Симеонова.

Съпредседателят на партията Кирил Петков бе категоричен, че през тази кампания ще дадат конкретни обещания, които „след 2 октомври ще станат факт“.

„Ние направихме първите стъпки към промяната, но имаме още много работа. Ще увеличим още пенсиите и ще направим минималната работна заплата 850 лева. Третото ни обещание е Антикорупционната комисия, за която се борихме много. Защото имаме ли една институция, която се бори с това, всичко ще бъде по-лесно. Също така, ако имаме четиригодишен мандат с пълно мнозинство в Парламента, обещавам да направим пътят Ботевград-Враца-Видин, защото за да привлечем младите хора в Северозапада, трябва да им дадем и удобна пътна инфраструктура.

Този път даваме конкретни обещания.

За седем месеца научихме доста уроци, които този път ще приложим и обещаваме, че промяната тепърва започва. Ние направихме само една първа крачка през тези седем месеца, след 2 октомври се надяваме всичките тези обещаниия да станат факт“.

След откриването на кампанията листата на „Продължаваме Промяната“ за Враца, заедно с Кирил Петков и акад. Николай Денков направиха обиколка на града и разговаряха с обществото за техните проблеми и предизвикателства, пред които се изправят в ежедневието си.

Листата на „Продължаваме Промяната“ за област Враца се състои от 10 кандидати за народни представители.

Водач е маг. инж. Деница Симеонова.

На втора позиция е Георги Георгиев (инженер). След него се нареждат Деян Войкин (магистър политолог), Кирил Кунгалов (предприемач), Мирена Ценова (експерт по лекарствена безопасност), Тодор Тодоров (лекар), Цветослав Йонов (предприемач), Галя Илиева (собственик на малък бизнес), Делчо Чолаков (актьор), Силвия Павлова (правен сътрудник).

За „Продължаваме Промяната“ може да гласувате с №9 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!