За първи път от 20 години насам, журналисти ще бъдат допуснати да следят процеса на отчитането на вота в област Враца. Това стана ясно днес на пресконференция на РИК, след която медиите бяха допуснати в залата, където ще се извършва отчитането на вота.

Иван Сълов, областен управител на област Враца

Областният управител на Враца Иван Сълов коментира, че работата е извършена от екипите на Областна администрация, като са получили пълно съдействие от страна на Община Враца.

генерал агрохимикали

Сълов отправи критики към РИК-Враца:

“За съжаление тяхната работа не беше на необходимото ниво. Това, което направихме ние, това е тяхно задължение. Задължение на Областната администрация е да осигури само необходимото за тях оборудване.

Провеждането на честни избори е една от основните задачи, която министър-председателя и правителството поставиха пред нас. Провели сме срещи с всички териториални структури на изпълнителната власт, осъществили сме координация с местното самоуправление в лицето на кметовете на общини, областните дирекции на МВР. Така че всичко, което зависи от нас сме го направили и мисля, че ще имаме успехи.“

Десетки са сигналите, които се проверяват за купуване на гласове, като само за вчера са установени трима души, които се занимават с търговия на вот.

В изборния ден можете да следите живите включвания на “Зов нюз” на страницата на медията във Фейсбук.