Избите от Западна и Централна Дунавска равнина се обединиха и създадоха уникална винена карта, която популяризира винения туризъм в региона.

Главната цел на инициативата е да допринесе за позиционирането на региона като атрактивна дестинация за енотуризъм и да популяризира забележителностите на този красив край на България.

Картата е с авторски илюстрации на художника и графичен дизайнер Росен Йорданов, и дава разнообразни идеи за туристически турове из Северозапада и Централна Дунавска Равнина.

17 изби са включени в проекта, сред които са: Агрофитнес, Винарска изба „Ахинора“, Бонония Естейт, Винарска изба „Боровица“, Шато Бургозоне, Вила Гривица, Врачанска теменуга, Винарска изба „Горун“, Винарска изба „Дос Аламос“, Домен Сент Жорж, Винарна „Лиляче“, Изба „Магура 1967“ , Винен проект „Понте дио“, Винарна „Свищов“, Винарна „Типченица“, Винарна „Хараламбиеви“, Винарска изба „ШаТони“.

Винопроизводителите, които се обединяват за създаването на винената карта са категорични, че избите и забележителностите в тази част на България заслужават достойно място в туристическия профил на страната.

Картата можете да видите като кликнете на следния линк : Map-SW_2023_PRINT

винена карта западна и централна дунавска равнина