На 20.05.2024г. около 10.30ч. екип на ПП е изпратен на ПТП в гр. Враца между три МПС. На място установяват, че три МПС са катастрофирали както следва: л.а.“Ауди А4“, управляван от /72г/ от гр. Мездра, л.а.“Фолксваген Пасат“, управляван от /53г/ от гр. Враца, и градски автобус „Голден Драгон“, управляван от /60г/ от с.Згориград.

Ранен е водачът на л.а.“Ауди А4“, който е транспортиран до ЦСМП Враца с линейка и настанен в ХО с комоцио и контузна рана на главата. Спътничката в този а- л И. С. – возеща се на предна дясна седалка е посетила ЦСМП Враца със случаен превоз – настанена с ХО с натъртвания в лявата част на тялото без опасност за живота.

Щетите са в процес на изясняване. Причина за възникналия инцидент е навлизане в лентата за насрещно движение от водача на л.а.“Ауди А4“.

Водачите са изпробвани за алкохол и наркотици с тех.средство, като пробата за наркотици на водача на автобуса е положителна за „бензодиазепин“. Съставен му е АУАН и е издаден талон за мед.изследване като е конвоиран до ЦСМП Враца и пред деж.лекар е дал кръв и урина за лаб.изследване. Същият е освидетелстван и задържан.

Уведомен РП. По случая е образувано БП.

Снимката е илюстративна.