Жертвата е от София, а нейният убиец е родом от Русе

 

На извънреден брифинг градският прокурор на София – Емилия Русинова съобщи, че Васил е убил приятелката си Калина:”За него са събрани достатъчно доказателства, че е извършител на деянието.

На убиецът ще бъде повдигнато обвинение и ще бъде определена мярка за задържане за срок от 72 часа, а след това ще бъде поискан постоянен арест.

 

Скрит смс, е причината за зловещото убийство

 Жертвата и извършителя са се познавали от скоро. Почти веднага след запознанството си те заживели заедно в  апартамент на Калина.

генерал агрохимикали

От свидетелски показания, дадени пред прокуратурата, става ясно, че между двойката в последните дни е имало недоразумения и вероятно желание от страна на Калина да прекратят отношенията си.

 На 16 януари в късния следобед, между 17:30 и 18 часа, извършителят на деянието се е свързал с баща си и с негови приятели с SMS-и.

 Именно от тези съобщения е станало ясно, че Калина е убита и се намира в апартамента си. Васил пък е направил опити да се самоубие.

В съобщенията си мъжът е написал, че си е прерязал вените и тече кръв.

 Вторият смс е получен докато органите на реда се опитвали да отворят тежката врата на апартамента.

 

При влизането в дома, жертвата е открита на дивана в хола

vasil-jestoko-ubil-kalina-zaradi-nepokazan-sms

Калина е била съблечена, а дрехите й  разхвърляни. В стаята е имало и празни бутилки от алкохол.

 В съседната стая на леглото лежал Васил. Той бил гол до кръста, разказа Русинова.

Тя каза още, че през 2015 г. той също е правил опит за самонараняване. Като поводът е бил раздяла между него и тогавашната му приятелка.

Тогава с него са работили психолози.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев каза, че:

 “Най-вероятният мотив за престъплението е ревност. Той не си спомня как я е убил.

Предполагам, че е спонтанно взето решението. Бащата споменава, че преди около 5 години отново при раздяла с приятелката си е искал да се самоубива.

Получен е един SMS, докато са били вкъщи. Той е поискал да се запознае с този SMS, но му е отказано”.

Васил е направил  2 опита да отнеме живота си, но неуспешни.

 Прострелял се е на две места, в меките тъкани на ръката и шията с въздушно оръжие, като раната  във врата е повърхностна и съчмата не е засегнала трахеята или други важни органи.

 Според шефа на СДВР, Васил е напълно адекватен.

 “Причината за смъртта по първоначално заключение е задушаване. В настоящия случай не са постъпвали сигнали за домашно насилие. От данните по делото установяваме, че в последните дни е започнал да пие успокоителни или болкоуспокояващи. Няма данни дали е употребявал преди такива лекарства”, каза още Русинова.