Пред стотици жители на село Крушовица кметът и кандидат за втори управленски мандат на община Мизия Валя Берчева представи листата с кандидати за общински съветници, както и кандидатите за кметове на Крушовица, Липница, Войводово и Софрониево.

“Днес – след четири години, изпълнени с предизвикателства и неуморен труд, стоя пред вас горда от постигнатото. Моята съвест е чиста и ви гледам спокойно в очите, защото всеки ден работех честно и отговорно, за да възстановя щетите и пропуските от дългогодишния застой.”, каза Валя Берчева.

През изминалите четири години тя и нейният екип са направили ремонт на двете групи в детската градина в селото и са подменили отоплителните уреди.

Децата имат нови легла и детски съоръжения.За поредна година Общината е дофинансирала училището в Крушовица, на което е направен ремонт на покрива и вътрешен ремонт.

В двора на училището е изградена площадка по проект, извършен е вътрешен ремонт на “Здравната служба”. Селото е домакин на “Празника на Баницата”, който вече е традиционен за община Мизия.

Кандидатът за кмет на село Крушовица Ивалин Тодоров направи силно представяне: “Обичам родното си място и съм щастлив, че редица от идеите ми за развитие на селото вече са реализирани, а именно – изграждане на детска площадка, нови съоръжения в детските градини и изграждане на открит фитнес.

Гордост за мен е, че храм “Света троица” в Крушовица отвори врати за миряните и съм изключително благодарен и признателен на всички добротворци.

Като част от екипа на г-жа Валя Берчева в последните две години, видях амбицията и хъса, с които работят колегите и резултатите, които заедно постигнахме за развитието на общината.Имам силното желание родното ми село да продължи да се развива!

Познавам наболелите места и смятам, че обещанията са хубаво нещо, но още по-хубаво е тяхното изпълнение. За това ще докажа с делата си, че имам желанието, силата и енергията да се справя с това!Поемам ангажимент за обновяване на площада в с. Крушовица, подмяна на уличното осветление, както и за регламентирането и модернизацията на крушовския пазар.”

Валя Берчева допълни, че предстои да стартира подмяната на уличното осветление. Предстои и ремонт, както и доасфалтиране на ул.” Петър Цветков” и ул. “Люлин”.

“Това, което правим на територията на цялата община е генерален план за гробищните паркове, за да придобият те подобрен вид – с обособени алеи, гробни места и стабилна ограда. Втората стъпка, която ще направим е да променим наредбата за тези гробищни паркове.

Мой основен приоритет за Крушовица е и реализирането на проекта за традиционния пазар, който е емблема за цяла България.

През следващите четири години предстои да се проектира парк с алеи, съоръжения и футболни игрища в селото. Планиран е и цялостен ремонт на площада и пространствата, които са пред кметството и читалището, и външен ремонт на “Здравната служба“, каза още Валя Берчева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!