Валя Берчева, кандидат за кмет на община МизияМестни избори 2023

Валя Берчева, кандидат за кмет на община Мизия- Местни избори 2023

” Никога не губя вяра, защото има ли я човек, може да преодолее и най-трудните предизвикателства. За тези четири години видях и немислимото, но с екипа ми успяхме да се справим. Направихме го с подкрепата на хората от цялата община. 

Общите приоритети на кандидатите на  ГЕРБ-Мизия са  родното ни място да се превърне в просперираща европейска община, а мисията ни е да върнем повече млади хора по родните им места. 

Единственото, което винаги ще ми тежи е предателството и несправедливостта, които не мога да поправя, но това е истинският живот.

Щастлива съм, че работата ми като кмет ми позволи да помогна на много хора в техните трудни моменти. Никога не връщам протегната за помощ ръка, стискам я здраво, докато човекът се изправи.

За мен е важно общото благо и в работата си винаги съм се ръководила от обществения интерес. Не приемам властта като маша за лични облаги и частни интереси, така както я приемат моите опоненти.

Убедена съм, че жителите на Мизия ще ни подкрепят, за да може заедно и обединени да градим бъдещето на общината ни.“

Валя Берчева – кандидат за кмет на община Мизия в Местни избори 2023 г.

Валя Берчева е родена в Мизия. Средното си образование получава в ПГ по Търговия и ресторантьорство – специалност “Банково, застрахователно и осигурително дело” в гр. Враца. По професия е инженер. Висшето си образование завършва в Нов Български Университет – степен бакалавър – специалност “Бизнес и администрация”. Има магистърска степен в ТУ Габрово със специалност “Мениджър на индустриално предприятие”, в момента учи магистърска програма в УНСС със специалност “Местно самоуправление”.

Има голям опит в сферата на предприемачеството. През мандат 2015-2019 г. е общински съветник от ПП ГЕРБ, а през 2019 г. е избрана за кмет на Община Мизия. 

През изминалите четири години заедно със своя екип успява да стабилизира финансово общината и печели ключови проекти. 

Кандидат за кмет на община Мизия на Местни избори 2023 г.

След четири години управление на община Мизия, каква е Вашата равносметка – имаше ли моменти, в които губехте вяра, че ще успеете?

Никога не губя вяра, защото има ли я човек, може да преодолее и най-трудните предизвикателства.

В този мандат на възстановяване и стабилизиране на община Мизия видях и немислимото, но с екипа ми успяхме да се справим. Направихме го с подкрепата на хората от цялата община. 

Ще започна с немислимото, защото за мен и до днес е немислимо и необяснимо, защо държавата абдикира относно сериозния проблем с река “Скът”.

Проблем, за който се борихме четири години с всички сили и сами, и заедно с представители на общините Враца, Бяла Слатина и Борован.
От 2020 г. до днес при смяната на всяко правителство ние настояваме за финансова и експертна помощ за решaването на този проблем.
По наша инициатива организирахме срещи на най-високо ниво с всички институции, които носят отговорност за проблема (областен управител, Басейнова дирекция, Напоителни системи НИМХ, Държавната агенция по метрология, Държавно предприятие – стопанисване на язовири) и … отново няма решение. Искрено се надявам при смяната на управлението на държавата при ротационния принцип, партия ГЕРБ да го реши.

Кои бяха “подводните камъни” в изминалия мандат?

Това, което направихме е, че успяхме да изплатим над милион и половина дълг, поет по времето на предишното управление на общината, както и задълженията към доставчици. Не беше лесно, първо свихме до минимум разходите на общинската администрация и започнахме да пестим. Общината беше в изключително лошо състояние и прогнозите бяха меко казано неблагоприятни, но въпреки пандемията, политическата криза и смяната на петима областни управители на Враца, изчистихме този тежък дълг.

Разкажете повече за реализираните проекти, с които се гордеете?

Спечелихме проекти, с които успяхме да подобрим училищната среда, инфраструктурата в Мизия и населените места в общината. Обърнахме специално внимание на социалния аспект и на потребителите на социални услуги, които в новия мандат предстои да бъдат разширени.
Изпълнихме редица значими проекти, довършихме и започнати проекти, за които нямаше финансиране или е било изразходено неправомерно от нашите предшественици. В момента са заложени и спечелени близо 20 проекта.
Щастлива съм, че вече са факт два ключови проекта- за ремонт на уличната мрежа, както и за подмяна на уличното осветление на територията на цялата община. Договорът е с ДФ „Земеделие“ на стойност 1 164 441.46 лв., за реконструкцията и ремонта на уличната мрежа в община Мизия.
Предстои и стартът на подмяната на уличното осветление в общината.
За този проект се борих още от встъпването ми в длъжност и съм щастлива, че в края на мандата дадох неговия старт. Оргомните усилия, които положихме си заслужаваха, защото община Мизия вече ще бъде осветена и с това обликът й ще бъде променен.
Справихме се и не оправдахме прогнозите на нашите опоненти, на които всъщност искам да благодаря за това, че чрез своите неоснователни коментари и критики амбицираха екипа ми, и той дори и за миг не спря да работи единно и неуморно.
Днес уверено можем да кажем, че през мандат 2019 г.- 2023 г. нашият общ дом Мизия не само се промени, но и направи уверена стъпка към постигане на основната ни цел –  през следващия мандат да се превърне в екологично чист град – пример за устойчиво развитие, град с развит туризъм и привлекателно място за инвеститори.
Горда съм с това, че в общинската администрация успях да събера екип от млади, образовани и знаещи хора, които и до днес успешно черпят от опита на по-възрастните си колеги, и с огромна енергия и хъс дават своите знания и работа за подобряването на живота в общината във всеки един аспект. В този мандат поставихме и основите на създаване на добра бизнес среда, проведохме разговори и с потенциални инвеститори.

Кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места с приятели и симпатизнати.

Влизате уверено и със силна кандидатска листа в Местни избори 2023 г.

Кандидатите за кметове на населените места и общински съветници на ПП ГЕРБ-Мизия са познати и уважавани хора, доказали се личности в сферата на образованието, бизнеса и обществения живот. Сред тях са и млади професионалисти, завърнали се в родните си градове и села, които са амбицирани да дадат силите, енергията и работата си именно тук, в община Мизия. Сигурна съм, че всички те ще бъдат подкрепени!

Какво е Вашето обръщение към жителите на община Мизия?

След изминалите четири години мога да кажа, че с моя екип следвахме основните ни принципи за откритост, почтеност и прозрачно управление.

Изпълнихме и предизборните си приоритети за подобряване на качеството на живот в общината, съхраняване на духовността, възраждане на традициите и активен културен живот. Подобрихме част от образователната среда и мотивирахме редица млади хора да останат да живеят и да работят в община Мизия.

В чисто човешки аспект, че запазих себе си и това, че никога не връщам протегната за помощ ръка, стискам я здраво, докато човекът се изправи.

Сигурна съм, че тази моя вяра в доброто и общите приоритети на кандидатите на ГЕРБ-Мизия родното ни място да се превърне в просперираща европейска община, мисията ни да върнем младите хора по родните им места, ще срещнат вашата подкрепа.

Убедена съм, че жителите на общината няма да направят крачка назад в развитието на нашия общ дом и ще ни подкрепят, за да може заедно и обединени да работим и градим бъдещето на Мизия!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.