Пребитият в село Търнак 75-годишен дядо, остава в тежко състояние.

Това стана ясно от окръжния прокурор Владимир Сираков и старши комисар Цветко Нинов по време на брифинг в Окръжна прокуратура-Враца.

Възрастният мъж е настанен в болницата в Плевен. Той е с фрактура на лява предмишница, фрактура на ребрата, счупена челюст и порезни рани в областта на лицето.

Окръжната прокуратура – Враца е привлекла като обвиняеми четири лица, извършили грабежа на възрастния мъж от с. Търнак, Община Бяла Слатина. Води се разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 198, ал. 1от НК.

генерал агрохимикали

За времето от 23.30 ч. на 07.06.2022 г. до 00.30 ч. на 08.06.2022 г. в с. Търнак са били отнети чужди движими вещи – парична сума от 1500 лв. от владението на С.Д / на 75 год./ от с.с. , с намерението да бъдат противозаконно присвоени, като за това е употребена сила, изразяваща се в нанасяне на удари по главата и тялото на пострадалия, с което му е причинена средна телесна повреда.

В резултат на проведените до момента интензивни действия по разследването са събрани доказателства, които обосновават предположение за съпричастността на Г. Б. /на 18 год./, П. Б. / на 20 год./, Г. Б. /на 37 год./ и К. К. / на 34 год./, всички от с. Търнак, общ. Бяла Слатина .

С постановления на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Враца те са привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж извършен в съучастие и придружен с причиняване на средна телесна повреда. Тридесет и седем годишният Г. Б. е извършил деянието и в условията на опасен рецидив.

С постановления на наблюдаващия прокурор, четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Предстои Окръжена прокуратура – Враца да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите.