“Страхът е озъбен, треперещ старец, спящ с газов пистолет под възглавницата си. Страхът е кметски наместник със затворени очи за престъпленията на господстващия неук електорат.”

Това са думи на роднини на починалия мъж от с. Септемврийци, чиято къща бе обрана само няколко дни след погребението му .

Случаят е от лятото на 2022г., но той е показателен за живота в населеното място, където кражбите са ежедневие.

От опоскана от електората на либералите къща са изтръгнати дори кабелите за електричество – отвън и вътре в имота. Изкъртени са настилки, направени са дупки в стените, изрязани са медните чучури на чешмите. Безчинствано е и в стаите, като са взети всякакви предмети, от които може да се изкара някой лев, включително и електрическите крушки.

Съседите на опечаленото семейство споделили, че чули нещо да се случва в къщата на починалия си съсед, но от страх дори не са погледнали през прозорците.
Не са извикали и полиция, защото никой в Септемврийци не разчита, че униформените ще ги предпазят.

Провокиран от думите за “господстващия неук електорат”, репортер на медията ни направи справка в сайта на ЦИК за това как са гласували жителите на Вълчедръмското село Септемврийци.

Оказа се, че и в двете секции в населеното място Движението за права и свободи води безапелационно пред останалите партии.

Фрапиращи са резултатите от секцията в ОУ “Петър Берон”, където от 259 действителни гласа- 208 са за ДПС, подобно е положението и в секцията в ритуалната зала в селото – от 149 действителни гласове, 90 са за либералите.

Източници на “Зов нюз” твърдят, че един глас за либералите на изборите е струвал 50 лв. и буркан с мед, и то лично предложени от кмета на населеното място.

Те твърдят още, че полицията и кмета няма да посегнат на мургавия електорат на ДПС именно заради изборите.

Вижте още кадри от обрания дом: