Кметство Бутан беше домакин на 50-тия юбилеен турнир по конен спорт. На конните състезания присъства многобройна публика, която с интерес проследи състезанията .
От 1973 г. на хиподрума в с. Бутан клубът по конен спорт организира и провежда ежегодно турнири от Държавното първенство, турнири с международно участие, както и селски спартакиади на спортистите от малките селища в България.
Конният клуб в Бутан е основан от Цветко Горанов – състезател, а по-късно треньор на клуба. За кратко време, благодарение на голямата любов и всеотдайност към конния спорт, този клуб завоюва големи успехи и разнася славата на Бутан извън областта и страната. От този клуб званието „Майстор на спорта” са завоювали: Цветко Горанов, Никола Трифонов, Васил Кръстев, Валентин Качев, Любен Илиев, Олег Горанов и Яшин Валентинов. На олимпиадата в Москва през 1980 г. клубът е представен достойно от Валентин Качев, който прославя името на с. Бутан и община Козлодуй.
Гости на събитието бяха г-н Красен Кръстев и г-н Мартин Харизанов – народни представители от 49-тото Народно събрание, г-жа Маринела Николова – кмет на община Козлодуй, д-р Огнемир Симов – кмет на с. Хърлец, г-н Петко Петков – кмет на с. Гложене, г-н Илиян Иванов – кмет на с. Крива бара, и общински съветници от Общински съвет Козлодуй.
Турнирът е част от Общинския спортен календар и е включен в календара на Бългаската федерация по конен спорт като традиционен и с отлична организация. Тази година в него участваха над 40 състезатели, представители на клубове от цялата страна. Състезателите премериха сили в дисциплините надпрепусквания през препятствия и гладки надпрепусквания.
Кметът на община Козлодуй Маринела Николова връчи купи и награди на победителите в юбилейния турнир.