Според медиците договорите им са били прекратени, защото са протестирали са неизплатени COVID добавки.

Медици от болницата във Видин започват гладна стачка заради уволнения. По думите им са връчени заповеди за уволнение на четирима служители, „дръзнали да разкрият злоупотребите с полагащите им се пари за работа на „първа линия“.

„През последните два месеца бяха изплатени всички пари след стачката, която се организира предния път. Но в следствие на тези действия и това, че си търсиха правата, тези жени бяха подложени на психически и физически тормоз, бяха подложени на наказания. След назначаването на новото правителство не се забавиха и уволненията “, каза д-р Иво Георгиев пред БТВ.

Те ще демонстрират ежедневно недоволството си както пред лечебното заведение, така и пред Министерство на здравеопазването. Д-р Георгиев уточни, че искат среща с новия здравен министър.

генерал агрохимикали

Санитарката Саша Копчева е сред освободените от работа, в мотивите било записано, че няма необходимото образование за тази работа. Тя призна, че е с основно образование, но уточни, че има 13-годишен стаж в болницата.

Основните им искания са за възстановяване на уволнените служители и отстраняване на настоящото ръководство на болницата в лицето на д-р Ивета Найденова.