Три години условно, получи Петя Г., която жестоко бе малтретирала 5-годишния си син, наречен условно от медиите  “Цецко”.

Ужасяващият живот на Цецко трогна цяла България, който през 2013г. беше открит в безпомощно състояние, в дървена щайга на балкона на жилището, в което живеели майката и пастрокът му.

Домът на страха и болката се намирал в ж-к “Сениче” във Враца”

Майката Петя, беше обвинена за причиняване на лека телесна повреда на малолетния си син, както и оставяне без надзор и родителски грижи децата си.

В апартамент в ж.к. „Сениче“ в гр. Враца обвиняемата системно нанасяла удари с пръчка по тялото на петгодишния си син и със сила стъпвала по пръстите на краката му.

В резултат на уврежданията, причинени от Петя на Цецко, се наложило лекарите да ампутират фалангите на пръстите на двата долни крайника, както и некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясното ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото.

Освен това, майката неколкократно оставяла петте си деца без надзор и достатъчна грижа, с което създавала опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

Престъпните деяния, за които жената е била привлечена в качеството на обвиняема, били извършени от нея в периода 2012 г. – 2013 г. Тогава тя е била обявена за издирване и срещу нея е била издадена Европейска заповед за арест.

След като е била открита в гр. Петърч, община Костинброд, тя е била задържана.