Останаха само няколко дни до изборния ден и като „по поръчка“ започнаха да ни „заливат“ с новини за благотворителни акции и щедри дарения от страна на кандидат-кметове. 

Както казва един от кандидатите, наш „дълг и отговорност“ е да се грижим за децата на град Враца. Безспорен факт, но дали на първо място не им дължим истински пример, що се отнася до благотворителност и добротворство? Не е ли наша отговорност  да научим децата ни, че благотворителност се прави безкористно, смирено и далеч от светлините на камерите? 

“Политическата“ благотворителност, особено по време на избори, подсилва усещането за користни намерения, лош вкус и изначално неразбиране на понятието. Съзнателната самореклама и демонстрация на щедрост в политическа кампания всъщност опорочават самата идея за благотворителност, а  показността и лицемерието водят само и единствено до отвращение у хората. 

генерал агрохимикали

Затова, скъпи политици, не забравяйте, че добро не се прави само в дните преди избори. Истинската благотворителност се прави всеки ден и то далеч от камерите!