От 21-ви септември Павлин Петров вече няма да бъде директор на Основно училище „Васил Левски“ в село Ракево,

разбра „Зов нюз“.

След публикация на медията ни за некоректни обяви, публикувани на сайта на Регионалното управление по образованието за свободни места за учители, от институцията са се самосезирали и са разпоредили проверка по случая.

Преди резултатите от проверката обаче, която трябва да приключи на 25.09.2020 г., Павлин Петров е подал молба за напускане, която е била уважена.

В обновеното Основно училище „Васил Левски“ в село Ракево се обучават 71 ученици.

От първи до втори клас учат 22 ученици в слята паралелка. От трети до четвърти клас са 18 ученици, отново в слята паралелка. В пети клас са само 10 ученици, в шести са 11, а в осми 10.

Припомняме, че на сайта на Регионалното управление по образованието във Враца бяха пуснати обяви за свободни работни места в училище „Васил Левски“ в село Ракево със странен срок за прием на документи на кандидати.

Срокът бе посочен в обявата с начало 28.08.2020 г. и край 30.08.2020 г.

Проверка на „Зов нюз” установи, че обявата е публикувана след 16:00 ч. в петък – 28.08.2020 г.

Тоест, кандидатите за длъжността не могат да подадат документи, защото следващите два дни са почивни.

Невероятно, но факт! На 01.09.2020 г. на мястото вече имаше назначен човек.

Друга от обявите, която впечатлява бе с подобен срок, за мястото на учител в група за целодневна организация на учебния процес от 5-ти до 7-ми клас.

В нея бе указано, че документи за кандидатстване ще се приемат от 04.09.2020 г., до 07.09.2020 г….

Подготвилият обявата не е разбрал, че шести септември е неделя и национален празник, а седми септември също е почивен ден!?

А само няколко часа след публикацията ни, вече бившия директор побърза да нанесе корекции на вече изтеклите обяви и да пусне нови, въпреки че пред медията ни той обясни, че те не са подготвяни от него.

При втори разговор Петров твърдеше, че срокът им е удължен, но вече не са видими на сайта на Регионалното управление на образованието.

Въпреки твърденията на директора, още неизтекъл края на работния ден, на сайта на Регионалното управление на образованието се появиха нови обяви за същите длъжности,

но със срок, който  дава възможност на желаещите кандидати да представят документите си в рамките на работното време на училището.

Тогава “Зов нюз” потърси за коментар и началника на РУО – Враца – г-жа Галина Евденова, която каза, че директорите сами определят срока на обявите си, като понякога той може да е кратък, но само ако се търси учител по време на започнал учебен процес.

След публикациите на медията ни, обявите бяха преправяни многократно на сайта на местното РУО, като към момента има публикувани нови…