Убитият край Мизия мъж е ритан и удрян многократно, убиецът е скачал върху него.

Това заяви на брифинг зам.-окръжният прокурор и говорител Елена Станева.

Вчера е получено съобщение в Районното управление на град Оряхово за намерен убит мъж. Веднага е започнато досъдебно производство, в рамките на което са предприети действия по оглед на местопроизшествието.

Проведени са интензивни действия по разследването като разпити на свидетели, огледи, извършване на претърсвания, изземвания и е установено, че се касае за починало лице на възраст от 61 години, жител на град Мизия.

Извършителят на престъплението е от мъжки пол на възрасто от 20 години.

Сутринта, в която е причинена смъртта му, той го е помолил да го закара до град Оряхово. По време на пътуването с автомобила между тях възниква скандал, който е предизвикал агресията на 20-годишния и той е започнал да го удря в областта на главата.

Успял е да спре автомобила. Свалил го е и е продължил да го удря в областта на главата с ръце и крака, и да скача върху тялото му. Продължил е да скача върху него, дори когато е усетил, че лицето вече е бездиханно. Напуснал е произшествието и не след дълго се е върнал обратно, за да прикрие следите си.

Към този момент са събрани достатъчно доказателства, които да установят, че именно той е извършител на тежкото криминално престъпление.

Предстои да му бъде предявен обвинителен акт по чл.116, а именно за „убийство, причинено по особено мъчителен и жесток начин за убития“.

Предвиденото наказание по нашия НК е от 5 до 15 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Това, което към момента се знае за извършителя на деянието е, че той не е осъждан, но е криминално проявен и е с лоши характеристични данни.

Имат данни, че е употребявал наркотични вещества и часове преди деянието също е бил употребил.

Продължават действията по разследване и установяване на всички факти и обстоятелства, които имат отношение към предмета на разследването.

Сигналът, който е подаден в полицията е направен от самия извършител. Баща му е отишъл с него, като първоначално досъдебното производство е образувано по техните разкази.

Извършителят първоначално е дал разнопосочни твърдения за това какво се е случило.

Все още няма заключение на съдебно-медицинската експертиза.