Цялата ужасяваща история, завършила със зловещо и мъчително убийство започва в късна ноемврийска вечер през 2018 година.

След изтърпяване на поредната си присъда рецидивистът Р. П. нямал постоянна работа и често ходел при 72-годишната В. Р. Жената живеела във вилен имот в местността „Стражата-3“, в близост до Плевен. Обикновено й режел дърва и се черпели с алкохол. Този път обаче вече бил пийнал и отишъл при нея късно вечерта, за да си допие. По някое време обаче

пияният мъж започнал да провокира домакинята с обиди и тя не се стърпяла. Започнала да му отвръща в същия тон.

По делото не е ясно дали скандалът станал в помещението, което жената обитавала или навън. Известно е обаче, че по някое време насред двора Р. П. ударил силно жената в гърдите и тя паднала на земята в явно безжизнено състояние,  тъй като и тя била употребила не малко алкохол.

По- зловещата част от историята обаче се разиграла в последствие.

Пияният дори не се поинтересувал дали жертвата му диша или е издъхнала. Хванал я за връхната дреха и я завлякъл в избеното помещение на къщата.

генерал агрохимикали

Натрупал слама около тялото й и я запалил.

Излизайки закрил отвора на избата с ламарина. Върнал се в стаята, която обитавала домакинята и започнал да тършува. След като не намерил пари, той взел двата й мобилни телефона и си тръгнал.

Полуизгорелият труп на жената бил открит, няколко дни по-късно,

след сигнал на съседи. Затова сега дори още не е известно в кой от дните между 24 и 26 ноември се е разиграла зловещата трагедия.

По искане на прокуратурата обвиняемият е в Затвора в Плевен с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжна прокуратура – Плевен пък внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за извършеното убийство на възрастна жена.

Обвинението е за това, че на неустановена дата при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил В. Р. на 72 години, която се намирала в безпомощно състояние.

Престъплението е квалифицирано по чл.116, вр. чл.115, вр. чл.29 от НК.  Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време и място отнел чужди движими вещи – два мобилни телефона и СИМ-карта, на обща стойност 56  лв., с намерение противозаконно да ги присвои, което пък е престъпление по чл.196, вр. чл.194, вр.  чл.29 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.