Състав на Окръжния съд в Плевен наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия мъж за убийството в село Биволаре. Задържаният В.К.С. е на 29 години, от същото село. Той е обвинен в това, че на 25 декември 2022 година умишлено е умъртвил М.Н.М. от Биволаре след възникнал побой.

В мотивите си за решението съдът е посочил, че към настоящия момент наказателното производство е в началната си фаза и предстои събиране на множество доказателства, но въпреки това, събраните досега са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието.

Съществува и реална опасност лицето да извърши ново престъпление. За престъплението, за което е привлечен, се предвижда наказание над 10 години лишаване от свобода. Според данните за разследвания, той дружи с лица от криминалния контингент, въпреки че не е осъждан.  Има свидетелски показания, че обвиняемият е опитвал да уговаря други лица да поемат вината за случилото се.

Съдията докладчик по делото е уважил искането на прокурора и е взел най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението не е окончателно и може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от вчера.