Турист беше ранен в Стара планина, след като бе нападнат от диво прасе, съобщават от Нова телевизия. Инцидентът е станал под връх Ботев .

Пострадалият се качвал сам към върха, когато на излизане от Тарзановата пътека видял как диво прасе се впуска срещу него и го напада. Първа помощ му е оказана от наблизо минаващи други туристи.

51-годишният мъж е транспортиран от 10 спасители на Планинската спасителна служба от Карлово, Калофер и Пловдив. Откаран е в Карловата болница. Има контузия на крака, но е без опасност за живота.

Раненият турист няма застраховка и ще трябва да плати разходите по спасителната акция.

“Странна работа. Много е рядко там диво прасе да се срещне на открито, извън гората. Като го е усетило, то се е качило нагоре по пътеката, но явно други туристи са слизали и то се е подплашило и е тръгнало с голяма скорост към мъжа. Той се е опитал да се отмести, но не е успял. То го закача, при бутането настрани, кракът му се заклещва в камъка и му усуква глезена. Правете си застраховки дами и господа, които ви спестяват доста главоболия при отношенията между вас и спасителната служба”, коментира Христо Стаматов – началник на ПСС-Карлово.