Цветелина Дамяновска, председател на Общинския съвет на БСП във Враца и председател на групата съветници на партията в общинския съвет отговори на обвиненията на Ивайло Лилов, областен председател на БСП, които бяха хвърлени пред медиите на пресконференция във вторник, 14 юли.

По време на пресконференцията бяха казани много неща, заради които с Лилов ще се видим в съда, закани се Дамяновска. Тя обърна внимание на това, че са били формулирани три обвинения към нея.

Обвинение първо: Никога не съм карала никого и по никакъв повод да заплашва Лилов;

Обвинение второ: Загубата на част от етажа, на който се намира клубната база на БСП, е известно отдавна на Лилов. Все пак, той е подписал договор с кмета Калин Каменов – това е станало на 9 декември 2019 г. по заявление с вх. № 9100-1115/05.12.2019 г.;

Обвинение трето: Нито аз, нито който и да било съветник от групата на БСП в общинския съвет във Враца не е поддържал избрания председател от ГЕРБ. Няма как в местен парламент, в който влизат 37 души, нашите 5 гласа да имат решаващо значение.  

             По отношение на пасища и мери, които са ми били отдавани без търг – и това не отговаря на истината. Договори с мен няма и никога не е имало. Нямам нито стари, нито нови “порции” с пасища, каквото внушение беше направено.

Това е истината. Тя се доказва в съда, където ще се видим с Лилов.