Столетницата във Враца регистрира в Общинска избирателна комисия кандидатите си за кмет на Враца, кметове на кметства и кандидатите за общински съветници.

„Листата е силна и балансирана. В нея има хора с различни професии -педагози, юристи, инженери и др.

80% от хората в нашата листа са нови лица, които са амбицирани да работят за бъдещето на Враца. Кандидати за кметове имаме в осем от населените места на общината. Това са селата Оходен, Тишевица, Вировско, Баница, Три кладенци, Челопек, Девене и Върбица. Заложихме на кандидати, които имат реални шансове за успех. Подкрепяме един независим кандидат за кмет и това е Кирил Илиев, кандидат за кмет на с. Бели извор.

Нашата кампания ще бъде позитивна и силна, програмата ни е със социален аспект, както приляга на нашата партия. Едни от акцентите в нея са развитие на всички 22 населени места и жилищните комплекси”, каза на пресконференция кандидатът за кмет на Враца от БСП за България Иван Иванов.

„Направеното от досегашното управление наистина е добре, но трябва да се обърне внимание на кварталите, защото за последните десет години направеното за хората там е крайно недостатъчно, а за една община хората са най-ценният капитал.

Тук е важно да отбележа, че по данни на статистиката от 2016 г. до тази година град Враца е намалял с точно 10 000 души.

Нашата програма ще бъде насочена към намаляване на данъците, намаляване на цените на услугите, които Община Враца предоставя на гражданите. Предходният мандат като общински съветник предложението ми да бъдат премахнати таксите в детските градини бе прието, това се случи след като БСП бе в управлението на държавата. Ако ние поемем управлението на града ще предложим безплатен транспорт за всички ученици на територията на община Враца, редовен транспорт за учениците от селата и от вилната зона за хората, пътуващи до там. Безплатно столово хранене за всички ученици на територията на общината.

Ние сме против почасовото платено паркиране, така че този въпрос ще се преразгледа при всички положения в следващия общински съвет. Против сме това допълнително натоварване на хората с такси.

Разбира се, паралелно с това ще трябва да се изградят обществени паркинги, които да не са платени. Ще предложим и облекчение за бизнеса, който желае да инвестира в общината.

В сферата на здравеопазването ще направим всичко възможно да бъдат създадени здравни пунктове във всяко населено място и в част от седмицата те да бъдат посещавани от лекари.

В сферата на образованието сме предвидили стипендиантски програми за всички студенти от община Враца,изучаващи медицина с обвързващ договор, за да можем да осигурим работещи и можещи кадри, които да работят в болницата във Враца.

Другото важно нещо е собствени бюджети за всяко едно кметство, така че всеки един от кметовете да знае с какви средства ще разполага и да може да ги планира заедно със селските съвети и с хората по места. Това е малка част от нашата програма, която предстои да бъде представена подробно пред обществеността на Враца и селата.

През тази кампания ще заложим на личните срещи с хората, ще обиколим всяко едно населено място, ще проведа лични разговори с всеки човек, за да знам какво иска, какво го интересува, какви са неговите предложения как да се подобри животът. За да можем да запазим тези хора, които са останали на територията на община Враца и да подобрим техния живот”, добави още Иван Иванов.

Ето и листата с кандидатите за общински съветници на БСП за България:

 1. Иван Георгиев Иванов
 2. Цветелина Върбанова Дамяновска
 3. Павлин Никифоров Петров
 4. Лъчезар Ангелов Генов
 5. Славей Милетиев Григоров
 6. Йордан Кирилов Христов
 7. Адриан Руменов Тодоров
 8. Албена Георгиева Топашка
 9. Ивайло Кирилов Димитров
 10. Иван Иванов Василев
 11. Илия Христов Христов
 12. Кирил Венциславов Ангелов
 13. Константин Валериев Грамчев
 14. Татяна Валентинова Попова
 15. Даниел Цветиев Цеков
 16. Цена Младенова Димитрова-Иванова
 17. Тихомир Милчев Чокойски
 18. Джъстин І Цветомиров Цеков
 19. Цветелина Гошова Петрова
 20. Емил Бонев Алексов
 21. Генади Красимиров Тодоров
 22. Людмил Тодоров Игнатов
 23. Мария Аксиниева Котова
 24. Пламен Ангелов Злидолски
 25. Стефан Ганчев Стефанов
 26. Красимир Иванов Дамянов
 27. Слави Иванов Младенов
 28. Силвия Христова Петрова
 29. Маргарита Николова Стоянова
 30. Невена Ангелова Цекова
 31. Славчо Христов Савчев
 32. Светослав Валентинов Иванов
 33. Георги Тошков Георгиев
 34. Явор Дамянов Якимов
 35. Марияна Лилова Каменова
 36. Катерина Йонкова Горанчева
 37. Гаврил Димитров Гергов