Състав на Плевенския окръжен съд днес ще гледа делото за умишленото убийство на 17-годишен младеж.  Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен срещу двама подсъдими от град Бяла Слатина – 21-годишен (К.П.Г.) и 22-годишен (А.О.Ш.).

Те са обвинени в това, че на 29 ноември 2021 година в землището на град Кнежа умишлено са умъртвили 17-годишен младеж (В.Ю.К.). Според разследването двамата пребили до смърт с бухалка жертвата си, а след това направили опит да укрият тялото, като го заровят на сметище край Бяла Слатина.

Срещу 21-годишния подсъдим е повдигнато и второ обвинение – за придобиване и притежание на високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително. По делото вече е имало две разпоредителни заседания, но на тях единият от подсъдимите е бил без защитник, а поради заболяване на второто не се е явил съдебен заседател. Това са причините за насрочване на новото заседание днес

Припомняме, че 17-годишното момче от Кнежа, чието тяло бе намерено заровено в торище, е загинало след жесток побой с бухалка

Младежът се е качил на стоп в колата на две момчета на 20 и 21 години. Помежду им възникнал спор, след като стопаджията извадил играчка запалка пистолет.

Двамата мъже ме отнели запалката пистолет, след което започнали да го налагат още в купето на колата. След това го изкарали навън и го пребили жестоко с дървена бейзболна бухалка. И тримата младежи са роми от Кнежа, уточниха от прокуратурата.

След престъплението побойниците опитали да прикрият следите. Откарали автомобила на автомивка, където бил добре измит.

Снимката е илюстративна.