На 8 ноември главният прокурор е внесъл в деловодството на Народното събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител от ДПС Димитър Аврамов вчера.

Прокуратурата иска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу депутата, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер. Димитър Аврамов е подсъдим за търговия с влияние. Софийският градски съд спря наказателното производство срещу него на 17 октомври заради избирането му за народен представител.

Продължаването на наказателното преследване е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Аврамов.

През лятото на 2012 година депутатът е обвинен, че е поискал от бизнесмена Светослав Илчовски 220 хиляди лева, както и право за ползване на земеделски земи.

Димитър Аврамов беше водач на листата на ДПС в Монтана на парламентарните избори на 2 октомври, но избра да влезе в парламента като депутат от Видин, след като избраният за народен представител от крайдунавския град Станислав Анастасов предпочете да стане част от 48-ото Народно събрание като представител на област Ловеч.