Полицаят от Районното управление в Оряхово Венелин Петров е бил пребит жестоко от футболна агитка от около 20 души. Побоят се е случил в късния следобед днес, около 17.00ч. , при излизането на състезателите за проверка.

Баталната сцена се е случила на стадиона в Бяла Слатина, чийто отбор е бил домакин на първенството от “А” Областна група по футбол.

Побоят е станал на входа на стадиона в Бяла Слатина, минути преди срещата между Огоста- Хайредин и Монолит-Бяла Слатина.

Петров, който е състезател във футболния клуб на Хайредин, излиза последен за проверката и тогава го нападат разярени фенове на Монолит -Бяла Слатина и на Скът-Алтимир.

Двайсетина мъже връхлетели върху Петров и започнали да нанасят удари по цялото му тяло. Боят бил толкова жесток, че се наложило мъжът да бъде закаран в болницата в Козлодуй.

В момента лекари преглеждат пострадалия и установяват колко са сериозни нараняванията. Свидетели твърдят, че полицаят има огромни хематоми по главата, лицето и тялото.

Според пребития мъж няма основателна причина за агресията срещу него.

Съдийският състав на мача и делегатът на БФС са взели решение футболната среща да не се състои.

“Дело ще бъде заведено срещу БФС, които са организатори на първенството, както и на отбора на Бяла Слатина”, казаха за “Зов нюз” от ръководството на Огоста Хайредин.