Снимки: 18+

Екипът на “Хирургично отделение” към КОЦ-Враца извади огромен яйчников тумор. Пациентът е млада жена, която преди време е оперирана от апендицит в близка до Враца болница, но очевидно туморът не е бил забелязан от лекарите в това болнично заведение…

По този повод началникът на “Хирургично отделение” в КОЦ-Враца, д-р Георги Езекиев изрази своята позиция на страницата си във “Фейсбук”:

Бях се зарекъл да не поствам сериозни неща , но съм достатъчно провокиран! Този случай е просто илюстрация на разпада в здравеопазването, от който страдат всички!

Младо момиче, минало през различни лекари и ОПЕРИРАНО! От апендицит!

В малка безмислена болница, от безмислен хирург .

В същото време, поради заболяване на голяма част от хирурзите в Окръжна болница Враца , реално не работи хирургично отделение от малко преди Коледа , да им дава здраве Господ и бързо възстановяване на обичаните от нас колеги.

Нормално и логично , както и в един друг период миналата година, ние – на ръба на силите и възможностите си , поехме всичко от спешността , за което имаме квалификации .

Проблемът е стар и като предишния път ние се озовахме без легла. Защото зад гърба ни бяха съкратени леглата в отделението от продажни чиновници и дадени на частни структури, предполагам!

Написахме кротко писмо с надежда да се увеличат леглата, което е елементарен акт , както се оказа , и ни беше обещано да получим разрешение за още 5 легла. Твърде недостатъчни , но и това добре. Изненадата дойде , когато започнахме да задаваме въпроси защо се бавят и спъват работата ни . И тук циркът на чиновниците , лъжите, лицемерието и откровената подлост избухна !

Започнаха със старите чиновнически номерца, лъжи със статистиката и манипулации с цифрите. Вярвайте ми – големи магьосници, особено колежката с хобито с недвижимите имоти …

И така се стига до най-голямата простотия- под сурдинка се нарежда неофициално да се разкарват спешните до Монтана и София. За да няма проблем с нас.

Колегите ни предупредиха веднага за това, а колеги от Монтана ми звъннаха да ме питат защо съм отказал приема на болни?! Парите за гориво не ги броим. А времето в тази линейка , удължавайки болките и рискувайки живота на болните?! До нас достигна информация за съществуване на хирургични отделения със смазващия резултат от 16 апендицита на година!!!

И тези отделения съществуват и на тях се полагат легла!  Миналата неделя отворихме буквално за минути младо момиче, отново некадърно диагностицирано за апендицит , с рупторирала киста и литри кръв в корема! Докъде щеше да я закара линейката преди да издъхне, питам идиотите чиновници?! А ако беше ваше дете? Отчаян, омерзен и погнусен съм!

И съм сигурен, че пак ще говорят тъпотии и ще показват фалшиви цифри ! Бих ги наказал собственоръчно … И да не забравя да благодаря за стоицизма на всички колеги, с които работим заедно и изкарваме денонощно времето си в болницата.

И на колегите от спешен център и от кръвна банка , с които имаме перфектна колаборация ! Кардиолозите и гастроентеролозите ,които за минути се отзовават! Страхотни сте, да ви поживи Господ!

 

СЕБН