“Не знам дали децата са били сами в къщата, но след случая хора са ми разказвали, че бащата се е занимавал с бракониерство и по този начин е изкарвал прехраната си.

Според разказите, той точно по това време си е подготвял оръжията. Имам информация, че част арсенала от  е изнесен и се намира в с. Дърманци.”

Това сподели дядото на починалия Томи пред БТВ.

“Не знам с какво оръжие е стреляно и дали е намерено, но ако това не е направено, ще е фатално за следствието”, каза още Тома Томов.

“Децата са заедно от детската градина, приемали сме го в дома си . Двамата бяха приятели. Обяснението ми е следното, в едно семейство, в което има много оръжие, то трябва да бъде пазено от децата.

Ако случаят беше класически, че две деца си играят и едното по невнимание простреля другото най-нормално би било да се обадят в полицията.

Но последващите действия са нечовешки…

Има трета версия, която е била подготвена от тях. Това е щяло да стане на улицата, за да може да се прикрият следите, но нея искам да я споделя само с главния прокурор.

Все още не мога да разбера, защо майката не е прибрана където и е мястото, защо й е дадена възможнаст да укрие част от арсенала.

За първата версия ще търся сметка от полицията. Какво цели с това? Пиратки могат ли да причиняват такива рани?“

Попитан за присъствието на жандармерия в града и за това дали може да възникне напрежение, Тома Томов отговори:

„Българите за това ли плащаме на жандармерията, за да охранява целия град. Това за мен и моето семейство е обида.“