Традиционният Врачански есенен панаир тази година ще бъде открит с концерт на вокалиста на Rainbow – Рони Ромеро. Музикалният спектакъл на фронтмена и рок-група “Еридан” ще бъде на 14 септември от 20:00 часа на панаирната сцена пред стадион “Христо Ботев“.

За първия учебен ден – 15 септември есенният панаир ще приеме победителят във втория сезон на Music Idol – Тома Здравков. Началото на концерта е от 19:30 часа.

Ден по-късно, панаирната сцена ще бъде покорена от кралете на фламенкото- Gipsy Kings и Pablo Reyes! Уникланият музикален спектакъл, на който ще присъстват и гости от цялата страна, започва в 20:00 часа.
На 17 септември участие в панаирната програма ще вземат танцьорите от ПТС „Хемус“ и носителят на редица престижни награди – Светлин Миланов.

Програмата продължава и на 18 септември, с друг фаворит на зрителите на Music Idol – Преслава Пейчева. Концертът започва в 19:30 часа.

Поредното издание на традиционното за града събитие ще бъде закрито на 19 септември от 19:30 часа със спектакъл, с участието на талантливите музиканти от Vivo Montana.