Д-р Кети Ценова вече не е директор на РЗИ-Враца, разбра “Зов нюз” от свои източници. Преди минути д-р Ценова е събрала екипа на управляваната от нея Здравна инспекция и е съобщила новината. Не е казала обаче кой ще поеме нейните задължения и засега името на новия директор на РЗИ остава неясно.

Припомняме, че на шефския стол в РЗИ тя седна след като, притисната от протестите на жителите на Враца, абдикира от поста зам.-директор на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца, когато болницата бе пред реален фалит и с милиони левове дългове.

Въпреки провала в мениджмънта на болницата, д-р Ценова бе възнаградена с нов директорски пост, този на Кожния диспансер в града. Този пост тя спечели след конкурс, на който беше единствен кандидат.

След поредица от скандали, д-р Ценова напусна и тази длъжност и пое следващото в кариерата си директорско място, това в Регионалната здравна инспекция.

Управлението й до този момент е съпътствано с трудна или липсваща комуникация с медиите, които д-р Ценова не харесва.

Припомняме, че тя стана известна в цяла България със своите съвети : “Шефът на РЗИ – Враца: Врачани, не спете със софиянци. Има COVID-19!

Това заглавие обиколи множество национални медии. И докато то предизвикваше усмивки у четящите, медицинските работници от областта бяха оставени без защитни облекла, маски и ръкавици с пет пръста.

Бяха раздадени единствено облекла за химическа защита от далечната 1960 г. и ръкавици с три пръста.

Защитно облекло на специалист по здравни грижи в отделение по “Педиатрия” във Враца, в началото на пандемията.

Защитно облекло в други болници…

Вместо Инспекцията да положи усилия да осигури нормални защитни облекла, новината беше обявена за фалшива…

След като на сайта на РЗИ започнаха да публикуват справките за заболелите и хоспитализираните с коронавирусна инфекция в област Враца, отново се появи недуомение в аудиторията, защото разминаванията в бройките бяха фрапиращи.

След публикации в “Зов нюз” се оказа, че съставянето на “точна справка” е трудна задача и от Инспекцията започнаха да изпращат документа за проверка на друга институция, която и в момента понася върху имиджа си издънките на Здравната инспекция.

А д-р Ценова наистина е “иновативна и креативна”, както я определят назначилите я на поста.

И до днес се носи мълвата, че може би е единственият директор на Здравна инспекция, който е бил издирван, за да се яви на заседание на Общински щаб за борба с коронавируса…

Безспорен факт е, че област Враца все още е в червената зона.

Това вероятно е заради “масираната” информационна кампания, която местната Инспекция предприе още в началото на пандемията и, която изпълнява и до днес.

Същата като с ползата от имунизациите.

Последната информация със сигурност е достигнала и до най-затънтеното кътче на областта, след като хората все още пишат под публикации за ваксините, че “медиите убиват хора” с такива новини.

А хората нямаше и да разберат, че във Враца са пристигнали първите ваксини, ако няколко представители на медии не бяха настояли да отразят дълго чаканото събитие.

Така на следващия ден всяка медия имаше точно половин час да реагира и да изпрати репортери и оператори пред Здравната инспекция, за да отрази пристигането на първите дози ваксини…