Общинският съветник от ГЕРБ-Бяла Слатина Петьо Шишков (председател на УС на сдружение с нестопанска цел “Спортен клуб по силов трибой, културизъм, фитнес, вдигане на тежести “Чавдар”) ще използва две помещения от общо 129 квадрата за символичния наем от 0.90 ст. (без ДДС) на квадратен метър на месец за срок от 10 години. Тези помещения ще му бъдат отдадени без търг или конкурс.

Помещенията се намират в откритата преди няколко дни Спортна зала, която е частна общинска собственост и е построена с 1 млн. общински пари и заем от 500 000 лв.

Кметът на общината инж. Иво Цветков прави истински реверанс към своя партиен колега, като му предлага супер преференциална цена, сочи проста аритметична справка.

Общинският съветник Петьо Шишков ще плаща 139, 32 лв. на месец, тоест приблизително 5 лв. на ден или за 12 часа – 0,4 ст. на час…

Цените, които ще заплащат спортуващите деца и възрастни обаче са в пъти по-високи.

генерал агрохимикали

Ако обикновените граждани искат да спортуват, ще трябва да плащат следните такси:

  • за спортуване на тенис на корт- 20 лева на час;

  • за спортуване на волейбол – 40 лв. на час;

  • за спортуване на мини футбол – 40 лв. на час;

  • такса за използване на спортната зала за други видове спорт – 40 лв. на час.

Тоест, ако искат да спортуват, данъкоплатците, които реално са платили Спортната зала в общината, ще плащат стократно повече за наем от общинския съветник.

Това става ясно от две докладни, внесени от кмета на Бяла Слатина за гласуване на предстоящата в сряда (22.12.2021г.) сесия на общинския съвет.

Прави впечатление, че Петьо Шишков е внесъл заявление в общината на 07.12.2021г., на следващия ден кметът е внесъл докладната, а спортната зала беше открита официално на 18.12.2021г.

Потърсихме кмета на общината Иво Цветков, който до излизането на материала не отговори на нашите обаждания.

Въпросите ни към него са:

Плащал ли е до този момент Петьо Шишков наем и консумативи за наетото от него помещение  за спортна зала в Културния дом на Бяла Слатина и в какъв размер?

По какъв начин е изчислен наемът на помещенията в новата спортна зала, които иска да наеме Петьо Шишков и по какъв начин са изчислени наемите за останалите видове спорт на час?

 Според кмета Иво Цветков, налице ли е конфликт на интереси, когато общински съветник наема помещения в частна общинска собственост?

Хората в Бяла Слатина са възмутени и ще протестират мирно пред сградата на общината в деня, в който ще се проведе сесията на общинските съветници.