Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ц.Т., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1,вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Ц.Т. живеел в дома на родителите си в гр. Берковица. Не работел, често употребявал алкохол. Устройвал скандали на близките си при отказите им да му дават пари.

Мъжът упражнявал системен тормоз спрямо баба си и майка си. Въпреки осъждането му за неизпълнение на издадена ограничителна заповед за защита от домашното насилие, той продължил да я нарушава. Няколкократно доближавал жилището на баба си, блъскал и ритал вратата, заплашвал я с убийство. Хвърлил мраморна плоча върху терасата на етажа, обитаван от възрастната жена, която се разбила в краката й.

За случилото се бил подаден сигнал до органите на реда.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство Ц.Т. не се е признал за виновен, отрекъл е установените по делото факти и обстоятелства, касаещи действията му.

Престъплението е извършено от обвиняемия в изпитателния срок по последната осъдителна присъда спрямо него, влязла в сила през м. ноември 2022 г.

Предстои делото да продължи в съда.