Окръжният съд в Монтана осъди на 30 месеца затвор ефективно В.П.В./31г./ от село Замфирово, който в нощта на 1 срещу 2 май нахлул в дома на самотно живеещия вдовец И.Б.С./80г./ в селото, пребил го, измъчвал го цяла нощ да каже къде са парите му и накрая ги намерил и взел.

След престъплението В.П.В. е бил задържан от полицията и е направил самопризнания. Той е бил постигнал споразумение с прокуратурата за ефективна присъда от 1 година затвор, но съдът го е увеличил на 2,5 години, тъй като престъплението е извършено с особена жестокост и е с висока степен на обществена опасност.

При грабежа В.П.С. удрял възрастния човек с юмруци, с метална тръба и бастун, вързал го за леглото и цяла нощ го бил и душил като крещял “Давай парите”, “Казвай къде са!”, “Ще те дотрепя!”. След като пенсионерът му посочил къде е скрил парите си – 1000 лева, В. П. В. ги взел и си тръгнал.

Експертизата по делото установила, че на възрастния човек е нанесена средна телесна повреда – счупена дясна предмишница и охлузни рани по тялото.

Наложената присъда е окончателна и не подлежи на обжалване, уточниха от Окръжния съд в Монтана.