Структури на “Има Такъв Народ” в област Враца са възмутени от наложения им водач на листа Георги Георгиев и втория след него Иван Хиновски.

Представители на местните структури илязоха с гневно писмо, в което се обръщат към лидера на партията Слави Трифонов.

Ден преди писмото да пристигне на редакционната поща на “Зов нюз”, друг наш читател отправи въпрос към медията ни, отново свързан с водача на листата за област Враца.

Скрийншот от запитването до “Зов нюз”

 

Публикуваме без редакторска намеса гневното писмо от общинските структури на “Има Такъв Народ” в област Враца, което обаче не е подписано… Дали заради забраната за публични изяви, за която твърдят от структурите,  или от страх, можем само да гадаем.

генерал агрохимикали

Отворено писмо от структурите на “Има такъв народ” в област Враца до председателя на партията г-н Слави Трифонов:

Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. “Спуснатите” от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски са експерти в техните области, но не са познати във Враца. Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой. Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна.

“Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки! Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците. За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания. Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната!

С уважение, Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй”

Репортер на “Зов нюз” се свърза с общинският координатор за Враца Гергана Пепиева, която определи писмото като невярно. Разговор с нея екипът ни ще проведе по-късно, защото г-жа Пепиева съобщи, че пътува и не може да разговаря. Не успяхме да се свържем и с други общински координатори на “ИмаТакъвНарод”.