СТМК – Враца се представи достойно в IV кръг от Държавното първенство на Българска федерация по автомоделни спортове за класове нитро и електро он – роад / пистови модели /.

Надпреварата се проведе през уикенда, на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” в град Враца. В състезанието се включиха състезатели с 46 модела от шест клуба. Домакни на събитието бе  Спортно Технически Моделен Клуб – Враца.

Ето и победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring

Кристиян Костадинов и Тодор Томов от СК Кинетик Русе заеха първо  и второ място, а  трети, четвърти и пети са Георги Шиклев, Петър и  Боян Стаменови от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Super Stock

Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе отново е първи, втори и трети са  Боян и Петър Стаменови от СТМК-Враца. Местата от четвърто до девето място в този клас бяха окупирани от представители на домакините.

Клас 1/10 Electric Stock – деца

Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, трета е съотборничката й Радост Костадинова, а четвърта остана дебютантката в това състезание – Мелани Цветкова от СТМК –Враца.

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)

В челната тройка са двама представители на СТМК-Враца,  съответно второ за Явор Антонов и трето за Никола Костов . Първо място зае Тодор Томов от СК Кинетик Русе. Четвърто, пето и шесто място отново станаха притежание на отбора на домакините, съответно Любомир Цветомиров, Самуил Кулев и Петър Цветков.

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro

И тук в челната тройка е само един представител на СТМК –Враца – второ място за Явор Антонов. Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб Нови Искър, а трети остана Явор Маринов от моделен клуб Варна.

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и медали от Марина Ташева – член на УС на Обществен Дарителски Фонд за Враца, Момчил Калистратов – зам. -председател на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики в ОС на Община Враца и  Дамян Петров – зам. – председател на Българска федерация по автомоделни спортове – БФАМС.

Следващо състезание от календара на БФАМС, в което СТМК Враца ще вземе участие, е Четвърти кръг от Държавното първенство – писта ,, Нови Искър ,,  26 – 27 септември, класове офф роад / бъги /.