Новият областен управител на Враца Стефан Красимиров Стефанов встъпи в длъжност. Той бе посрещнат от предшественика си Иван Сълов.

Той му пожела здраве, сили и търпение, за да изкара пълния си мандат и „след това още един“.

„Бях назначен по времето на служебното правителство, като основната ми задача бе да проведем честни парламентарни избори и да подсигурим спокойствието на населението на областта в пандемичната обстановка. Днес мисията ми приключи. Пожелавам на новия областен управител – успех“, заяви Сълов.

„За мен е висока чест и отговорност да поема този пост. Надявам се всички заедно да работим за една по-добра, по-чиста, по-богата Враца. Област, която да достигне нивото на областите като София, Бургас, Варна, както по доходи и инфраструктура, така и в качество на живот и заедно да работим за доброто на Враца. Винаги ще бъда отворен и честен към всички вас. Медиите винаги са добре дошли. Управлението ще бъде открито. Идеята е да има промяна и нов тласък напред и нагоре. Нулева корупция, законност, ред и справедливост и най-вече добруване на всички“, каза Стефан Стефанов.

Новият областен управител заяви, че през днешния ден ще станат ясни заместник областните управители. На въпрос, кога ще представи екипа си, той увери, че ще го представи, когато бъде готов.