Спряганият за кандидат за кмет на Враца от все още необявената (за местните избори) коалиция ПП-ДБ Кирил Кунгалов направо „скри топката“ на Камата по правопис.

И докато Стоичков е спортист, а заради успехите му можем да си „затворим“ очите за пропуските му по БЕЛ, то за Кунгалов, като бъдещ кандидат за кмет, няма никакво оправдание. 

В пост на Кунгалов в социалната мрежа “Фейсбук”, състоящ се от няколко изречения относно областната болница, откриваме… само 17 грешки.

Не се разбира ясно и какво точно е искал да каже лирическият герой.

От несвързаните послания разбираме единствено, че някой трябва да се засрами и че този някой не е настоящият министър на здравеопазването Хинков,

който само три пъти и то за кратко време успя да излъже жителите на областта, че МЗ ще се справи с проблемите в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, а после обвини общините.

Важно е да се отбележи и за Хинков и за Кунгалов, че не съществува правен субект като “държавно-общинско дружество”.

МБАЛ “Христо Ботев” – Враца е публично акционерно дружество, в което Държавата притежава мажоритарен дял от 85% от акциите, а всички останали общини общо 15%.

Правата на собственост над притежавания дял не се упражняват от кмета, а от Общинския съвет.

Кметът е само определен от ОбС да го представлява в Общото събрание на Дружеството.

Тоест на бъдещия кандидат за градоначалник дори не са му ясни правомощията на кмета.
Единственото, което разбираме ясно от позицията на Кунгалов е, че българският език е труден и неговите дебри са необятни, а политиката е твърде сложна материя.

Дори и без да вадим показалката е ясно, че и за двете е нужно много четене на книги, учебници и специализирана литература. Особено за човек, който казва за себе си:

”..втора година карам в активния обществен и политически живот на Враца, трети избори на първа линия на предизборния фронт”.

Публикуваме писанието с редакторска намеса: