Спират от движение учебната кола, в която инструктор Красимир Начев качи зад волана 10-годишния си внук.  Това обявиха от КАТ – Враца.

Предстои днес на Красимир Начев  да бъде връчена официалната заповед с която регистрацията на моторното превозно средство се прекратява за 6 месеца.

Тече и 14-дневния срок за обжалване на акта, който контролният орган е издал. Въпреки специалното оборудване на колата и професионалната квалификация на дядото като инструктор, шофирането на момчето не може са се третира като вид обучение, а като нарушение на закона за движение по пътищата, категорични са полицаите.

„Автомобилът не е бил в работен режим и обучаемият не е вписан в регистъра, тъй като той няма съответните изисквания, за да се случи това. Така, че в случая се касае за един обикновен автомобил, който е предостъпен на неправоспособен шофьор, в случая – дете”, обясни Христо Димитров, началник на КАТ-Враца, пред НОВА ТВ

Припомняме, че Красимир Начев вчера обясни, че не смята, че е нарушил закона. Според него в почивния ден трафикът е бил изключително слаб, а той е контролирал изцяло ситуацията в качеството на преподавател.

“Пак казвам, аз му държа волана с едната ръка, автомобилът не е частен, а е учебен, лицензиран, с дубъл педали, в който аз държа през цялото време волана и контролирам през цялото време автомобила. Движим се на първа и втора предавка, това беше около 500-600 метра. Някакъв възмутен, бдителен гражданин се обадил и аз трябва сега, без вина виновен, да давам обяснение“, обясни автоинструкторът.