Вълна от недоволство в Северозапада заради тежкия трафик на тирове между Монтана и Видин. От АПИ обявиха, че ще бъде издадена забрана да се минава по третокласния път между селата Славотин и Арчар в края на юни.

Основната артерия между двата града е международният път Е-79. Само че по него все по-рядко можете да срещнете тирове. Камионите вече минават по другия, пократък маршрут – третоклсанитя път през селата Славотин и Арчар. Той обаче не е пригоден за тирове и на места е станал опасен за движение.

Възможна причина за избора на тежкотоварните камиони е липсата на тол такса и по-късият маршрут.

Хората обаче се оплакват от катастрофи, напукани къщи и разпилени стоки по пътя. От областната дирекция на МВР обясниха, че въпреки глобите, потокът от тирове не спира.

генерал агрохимикали

„Имаме одобрено задание, което ще запалени движението над 12 тона и до края на юни ще има заповед за забрана на тежкотоварното движение“, заяви инж. Володя Вълов, директор на ОПУ – Монтана, пред БТВ.

Хората споделиха, че са доволни и се надяват това да се случи.

Тирове тревожат и във Врачанско, където камионите се врязват в къщи. Но там хората са в безизходица и сами се спасяват с насипи, защото отговорните органи не дават решение.

Хората от село Гложене са обезверени, а кметът заяви, че е писал и на новата, и на стара власт, но няма резултат.