Най-тежко зимната обстановка отново се отрази в община Оряхово, където всички села и в момента са без ток. Въпреки че електрозахранването в населените места в общината прекъсва постоянно при по-силен вятър, дъжд или сняг от ЧЕЗ не могат, или не желаят да се справят с проблема. В момента екипи на дружеството работят по отстраняване на авариите.

Според данните на Областния съвет по сигурност – Враца, обстановката в област Враца е спокойна. Температурите са в интервала от -2 до +3 градуса. Снежната покривка в областта на места достига до 20 см. Времето е облачно, духа слаб вятър. Пътните настилки са заснежени и мокри, проходими при зимни условия. Временно е било въведено ограничение на движението по път I-1 Ботевград – Мездра в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване. От тази сутрин е възстановено движението по път I-1 Враца – Монтана и в двете посоки за МПС над 12 т., както и при пътя край с. Краводер. По данни на Областна дирекция на МВР – Враца, в района на м. Орбита е имало закъсали ТИР-ове. Към момента тежкотоварните машини са изтеглени и пътят е свободен за преминаване. 75 пътноподдържащи машини на Областно пътно управление – Враца снегопочистват и опесъчават пътищата на територията на областта.

В останалите общини на територията на област Враца, оперативната обстановка е спокойна. 

Няма данни за нарушено водоподаване в населените места от област Враца, както и за бедстващи хора.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта.

Информацията от изминалото денонощие за нивата на реките е, че те са много под критичните точки.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.